Upute za uporabu i često postavljana pitanja PERFECTO

Referencija : ES420030

Uputstva za uporabu

Često postavljana pitanja

Uvijek koristite svježe, hladno mlijeko (ravno iz hladnjaka). Svako mlijeko koje je hladno i svježe dat će pjenu.

Ako koristite obrano mlijeko, trajno obrano mlijeko će dati najbolje rezultate.Posuda u kojoj radite pjenu također mora biti ohlađena. Najbolje rezulate ćete postići s posudama od nehrđajućeg čelika ili stakla.

Pjena od mlijeka u šest koraka:
• Pogodnu posudu ispunite hladnim mlijekom.
• Vrh nastavka za pjenu uronite pod površinu mlijeka.
• Brzo otvorite ventil za pjenu, posve je otvoren na pola okreta.
• Polako pomaknite posudu prema dolje dok nečujete prepozatljivi zvuk SSSST…SSSST
• Nastavite spuštati posudu (bez naglih pokreta), mlijeko će rasti prema vrhu posude i stvarati pjenu.
• Nastavite grijati mlijeko dok se termometar (ako ga imate) ne približi 60 °C. Zatvorite ventil i smjesta obrišite nastavak za paru.
Moguće je rabiti ih na određenim modelima - provjerite u uputama za uporabu.
Začepljeni dio probijte iglom. Kako bi ručica za paru ostala čista nakon priprave kapućina, uvijek nakratko odvrnite paru da ispere preostalo mlijeko (ispod nje postavite posudu u koju će ono kapati). Ručicu za paru i nastavak za pjenu očistite mokrom krpom čim završite s pjenjenjem.
Naslage kamenca se prirodno talože u uređaju; redovno uklanjanje kamenca štiti uređaj i produžuje mu vijek trajanja. Također pomaže da kvaliteta kave ostane postojana tijekom vremena. Kamenac bi mogao trajno utjecati na kvalitetu rada uređaja.
Dodatnu opremu za espresso kavu nemojte prati u perilici posuđa.
Redovito ispraznite pliticu za otjecanje te ju po potrebi očistite vodom i blagim deterdžentom zajedno s mrežom, a potom isperite i osušite.
Glava za kuhanje, držač filtra i filtar moraju se očistiti nakon svake uporabe: glava za kuhanje čisti se vlažnom krpom, a držač filtra i filtar čiste se malom količinom blagog deterdženta i vodom. Isperite i osušite.
Plitica za zagrijavanje mora se održavati na isti način.
Slijedite upute u vašim osobnim uputama za uporabu za uklanjanje kamenca s uređaja jer se načini razlikuju s obzirom na model koji posjedujete.
Preporučujemo vam korištenje proizvoda za uklanjanje kamenca koji isporučuje proizvođač.
Pri prosječnoj dnevnoj uporabi od četiri šalice te ako je voda tvrda, preporučujemo uklanjanje kamenca s uređaja barem svaka tri mjeseca.
Ako živite u području gdje je voda vrlo tvrda, nije loše i češće uklanjati kamenac.
Provjerite koristite li svježe, hladno mlijeko. Provjerite jesu li nastavaci za paru i pjenu začepljeni.
Više je mogućih uzroka:
• U rezervoaru nema vode; napunite rezervoar,
• Rezervoar nije ispravno postavljen; čvrsto pritisnite rezervoar,
• Filter je blokiran; mljevena kava je presitna. Očistite držač filtera i pokušajte s malo krupnije mljevenom kavom,
• Pumpa nije napunjena; u uputama pročitajte kako je napuniti,
• Nakupio se kamenac; očistite ga,
• Kapsula filtera Claris je promijenjena, ali ne i napunjena; u uputama pročitajte kako je napuniti.
Aparat će se automatski ponovo pokrenuti kada se vrati napajanje i bit će spreman za novi ciklus.
Pobrinite se da plitica za otjecanje suvišne tekućine nije posve puna i ispraznite je ako je potrebno.
Provjerite je li plitica za otjecanje suvišne tekućine dobro namještena.
Pobrinite se da parna mlaznica nije blokirana.
Nakon što isključite aparat i pustite ga da se ohladi: očistite i uklonite začepljenje svih otvora mlaznice isporučenom iglom.
Uklonite začepljenja otvora mlaznice za paru pomoćne slavine iglom.
Uklonite uložak Claris.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti uređaj. Da biste izbjegli opasnosti,odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Zrna Arabice daju najbolji okus i prirodno imaju nisku razinu kofeina. Eksperimentirajte s različitim vrstama, mješavinama i stupnjevima prženja kako biste otkrili što najviše odgovara vašem ukusu. Općenito, što je zrno tamnije, to je intenzivniji okus kave. Blago prepržavanje ističe arome u svoj svojoj punini i kava je blaga i aromatična - kao kod profesionalaca! Prava kava bi trebala biti blago prepržena kako bi se istakao bogati, nenapadni, kompleksni okus. Izbjegavajte vrlo tamna prepržena zrna jer su ona masnija i mogu zaštopati aparate. Provjerite i ima li među zrnjem kamenčića koji mogu oštetiti uređaj.
Glavna značajka pravog espressa je pjena koju stvara tlak u aparatu dok se kava kuha. Taj se tlak mjeri u barima (od 1.5 do 19), što je više bara, to je pjena bogatija i gušća.
Mljevenu kavu uvijek držite u hermetički zatvorenoj posudi ili zatvorite ambalažu štipaljkom za vrećice. Čuvajte spremnik u hladnjaku kako biste produžili svježinu kave.
Espresso kava ima jaču aromu od „obične” kave.
Štoviše, espresso kava poznata je po svojoj bogatoj aromi i pjeni na površini šalice.
Za to je potreban tlak od 15 bara (koji se postiže isključivo aparatima za espresso kavu), voda zagrijana na temperaturu od 90-92 °C i fino mljevena i izvagana kava (7 g po šalici).
Srednje do sitno mljevenje (ali ne presitno). Također možete zatražiti „mljevenje za espresso”.
Vaš uređaj sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Ostavite je u lokalnom centru za skupljanje otpada građanstva.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.
Molimo posjetite odjeljak za „Nastavke” mrežne stranice kako biste jednostavno pronašli ono što vam treba za Vaš proizvod.
Detaljnije informacije pronađite u odjeljku Jamstva ove internetske stranice.